Osteopati

Osteopatisk behandling är en patientcentrerad manuell behandlingsform som betonar sambandet mellan kroppens struktur och funktion. Terapeuten använder händerna för att behandla smärta, stelhet och andra besvär och symptom i kroppen. 

Första besöket

Första besöket inleds med ett samtal (anamnes) där du som patient beskriver din sökorsak och eventuella besvär. Vi ställer frågor kring besvären, sjukdomshistoria samt eventuella skador. Efter anamnesen påbörjar vi en fysikalisk undersökning.

shutterstock_754068808
shutterstock_590676002

Undersökning

Efter anamnesen gör vi en undersökning av muskler och leder kring besvärsområdet och beroende på sökorsak kan eventuella tester tillkomma som funktionella, ortopediska samt neurologiska. 

Efter undersökningen ställer vi en diagnos som grundar sig på fynden kring undersökningen och anamnesen. 

Behandling

Nu kan en behandlingsplan utformas. Alla osteopatiska behandlingar anpassas utifrån behovet hos varje individ. Osteopater använder olika behandlingsmetoder och beroende på besvär använder vi bästa möjliga behandlingsmetod. Vi vill att du ska förstå varför just ditt problem har uppstått och hur vi kan skapa en långvarig effekt för dig.

Behandling ländrygg
Lower back pain

Återbesök

Ibland kan ett återbesök behövas för att komplementera behandlingen. Beroende på besvär och problematik kan antalet återbesök variera från person till person. 

FAQ

Här har vi samlat vanliga frågor och svar kring osteopati och behandling. Om du inte hittar ditt svar här får du gärna kontakta oss.

Osteopater är specialister kring rörelseapparaten och hittar orsaker till besvär som man kan uppleva i olika områden i kroppen. Osteopater behandlar t ex nack- och ryggbesvär, muskel- och ledvärk, belastningsskador och mycket mer. Det är en form av manuell behandlingsform som innebär att man gör behandling med händerna.

Behandlingen är manuell och är alltid behovs- och individanpassad, därför är ett besök alltid unikt då du kommer till osteopaten. Vid patientmötet sker bland annat omfattande hållnings- och rörelseanalys, neurologisk-, ortopedisk-, och systemisk undersökning samt specifik palpation. Osteopaten använder skonsamma manuella tekniker som t ex stretch, massage, olika ledbehandlingar för att återställa rörlighet och funktion. 

Normalt består en behandlingsserie av 2-5 besök. Beroende på besvären, hur länge de funnits samt möjlighet att ändra bakomliggande orsak, kan det dock behövas fler eller färre besök. Vid återbesök utvärderas smärtbilden och progressionen för att se att behandlingsplanen går åt rätt håll. 

För att bli osteopat i Sverige genomgår man en fyra år lång högskoleutbildning. För att bli diplomerad osteopat krävs en adekvat utbildning samt 1000 kliniktimmar.

Vi tar både kort och Swish. Vi tar dessvärre inte emot kontanter. Det går dessutom bra att betala genom friskvårdsleverantörer som Epassi och Actiway. 

Aktuella priser

Ny- och återbesök

750kr
  • 45 minuters behandling
  • Mån-fre

Jourtid

920kr
  • 45 minuters behandling
  • Helger & röda dagar
  • Kvällar enl. ök.

Vad säger våra tidigare kunder?

Lyssnar, förklarar och inger trygghet! 
Vissa besvär är helt borta och andra är betydligt mindre närvarande efter många smärtande år.

Lina L.

2020

Fantastiskt nöjd!
Alexander (Jalle) ger ett varmt
bemötande, är inlyssnande, förklarar pedagogiskt och behandlar med mycket bra resultat.

Elina F.

2020

Duktig, lugn och professionell.
Kan varmt rekommendera Jalle. 

Simon D.

2021